2013-01-13 16.28.48

Houtdraaibeitels

Narex houtdraaibeitels in mini formaat en in professional HSS formaat

Ook voor de houtdraaier biedt Narex een aantal hele leuke stukken gereedschap. Er zijn draaibeitels voor de miniatuurtjes draaier (die komen later in de collectie)  maar ook voor het wat grotere werk is er voldoende te halen. Tenslotte is er een beginnersset met een gemiddelde grootte.

De professional serie is gemaakt van HSS oftewel High Speed Steel. Hoewel de beitels zelf niet snel ronddraaien zoals dat bijvoorbeeld bij boren wel het geval is, draait het werkstuk natuurlijk wél heel snel. Door de snelheid wordt warmte ontwikkeld. Het gereedschap wordt daardoor bot. Gereedschap van HSS heeft een veel langere standtijd en blijft dus langer scherp.

De Narex houtdraaibeitels professional HSS zijn meestal nog voordeliger dan houtdraaibeitels van andere merken in de gereedschapstaal uitvoering. Om de prijs hoeft u het dus niet te laten...

!

Narex spindel guts HSS

Narex spindel guts uit de professional serie HSS
De spindel guts of "spindle gouge" wordt voornamelijk gebruikt voor houtdraaien tussen de centers. Hij kan ook worden voorzien van een vingernagel profiel met de slijpmachine en kan dan ook worden gebruikt voor detaillering. De dikte is rond 13 mm, de lengte is 465 mm

Narex schuine beitel HSS

Narex schuine houtdraaibeitel uit de professional line HSS
Met een schuine draaibeitel of "skew chisel" kun je met enige handigheid mooi snijdend draaien. Schuren is daardoor een veel minder grote klus geworden. Het werk wordt strak afgewerkt. Lengte 465 mm met fijn beuken hecht. Breedte 18 mm en dikte 4 mm.

Narex schaaldraaiguts HSS

Narex schaaldraaiguts uit de professional serie HSS
De schaaldraaiguts wordt vooral gebruikt bij het uithollen van schalen. Hij moet  daarom voldoende dik zijn om de krachten aan te kunnen. De dikte is 13 mm en dat is ruim voldoende voor de meeste schalen. Vergeleken met een spindel guts is de schaaldraaiguts of "bowl gouge" dieper ingesneden. De lengte is 465 mm

Narex rondneusschraper HSS

Narex rondneusschraper uit de professional serie HSS
De rondneusschraper wordt gebruikt om het werk glad af te werken en alle sporen von voorgaande bewerkingen glad te schrapen. Daarna kan worden geschuurd.  Het scherpe deel zit aan de voorkant, maar ook aan de zijkant.  De engels term is "scraperl". Deze houtdraaibeitel is van HSS en blijft dus langer scherp dan gewoon gereedschapstaal. Lengte 465 mm, breedte 18 mm en dikte 4 mm.

Narex houtdraaibeitels standard

Een hele mooie startersset voor de beginnende houtdraaier met zes draaibeitels
Deze set bevat alle nodige beitels die een beginnend houtdraaier zich kan wensen. Wanneer u op de foto klikt zult u daar de inhoud van deze prachtige kist aantreffen. Deze beitels zijn echter uitgevoerd met een licht hecht, de beitels in de set zijn uitgevoerd met een donker gebeitste hecht. Het staal is gereedschapsstaal met een goede standtijd. De totale lengte van deze beitels is 345 mm.

Narex afsteekbeitel HSS

Narex afsteekbeitel uit de professional serie HSS
De afsteekbeitel wordt gebruikt om werk dat klaar is af te steken van het resthout. Soms wordt ie ook gebruikt om kleine vormgeving toe te passen zoals bij een ring (groef) rondom een schaal. De engels term is "parting tool". Deze houtdraaibeitel is van HSS en blijft dus langer scherp dan gewoon gereedschapstaal. Lengte 465 mm, breedte 18 mm en dikte 4 mm.

Narex afruw guts HSS

Narex houtdraaiguts uit de professional line HSS
31 mm ofwel 1 1/4 inch HSS afruwguts of "roughing gouge" zoals de Engelsen hem noemen, om van een vierkant stuk hout een cylindervorm te draaien. De overall lengte is 465 mm. De hecht is van beuken en ligt prettig in de hand door de ergonomische greep.