Houtraspen

Narex scherpe houtraspen met ergonomisch handvat

Wanneer de ruwe vormgeving tot stand is gekomen, is het tijd om fijner te gaan werken. Met de houtrasp gaat dat prettig. De kleine groefjes die de houtrasp achter laat kunnen worden weggewerkt met een vijl en daarna schuurpapier.

Een houtrasp is een soort van grove vijl van hard staal met scherpe puntjes die omhoog staan. Ze nemen veel hout af en zodoende kan de vormgeving met raspen nog aanzienlijk worden veranderd.

!

Narex ronde houtrasp

Ronde houtrasp of "rattenstaart"

De ronde houtrasp is handig voor kleine ronde vormen en om handig tussen twee stukken hout te komen. De rasp heeft een prettig dik houten handvat dat fijn in de hand ligt. De dikte van het staal is rond 8 mm. De lengte is 200 mm. Er zitten 14 puntjes per cm2

 

Narex platte houtrasp

Platte houtrasp voor de vlakke delen van narex
De platte houtrasp wordt gebruikt om hout vlak en recht te maken. De breedte is 20 mm en de lengte 200 mm. Er zitten 14 scherpe punten op een cm2. Het handvat is van beukenhout en prettig van vorm.

Narex halfronde houtrasp

Multifunctioneel voor plat vlak en voor rondingen
De halfronde houtrasp wordt enerzijds gebruikt om hout vlak te maken en anderzijds om mooie rondingen mee te maken. De breedte is 20 mm, de dikte 6,5 mm en de lengte is 200 mm

Narex Raspenset

Narex houtraspen set. Nu geen 47,30 maar 41,60
De bovenstaande narex houtraspen, maar nu als complete voordelige set met een platte, halfronde en ronde rasp.

Narex platte houtrasp groot

Nu ook de grotere versie van de houtraspen van Narex
Perfecte platte houtrasp van Narex in een maatje meer. De lengte van het werkzame staal is 250 mm en de breedte 25 mm. Lange halen, snel thuis! Totale lengte 40 cm!!!

Narex halfronde houtrasp groot

Nu ook de grotere houtraspen van Narex.
Perfecte halfronde houtrasp van Narex in een maatje meer. De lengte van het werkzame staal is 250 mm en de breedte 25 mm. Lange halen, snel thuis! Totale lengte 40 cm!!!

Narex ronde houtrasp groot

Nu ook de grotere houtraspen van narex hier verkrijgbaar
Perfecte ronde houtrasp van Narex in een maatje meer. De lengte van het werkzame staal is 250 mm en de breedte 10 mm. Lange halen, snel thuis! Totale lengte 40 cm!!!

Narex grote houtraspen set

Complete set van de grotere houtraspen van narex

Natuurlijk maken we een leuke setprijs. Helaas is er nog geen foto beschikbaar, maar die komt binnenkort. U betaalt voor deze prachtige robuuste set geen 52,50......maar lekker voordelig 48,50.

Narex handgesneden houtrasp

Handgestoken houtrasp voor nog mooier resultaat
Narex levert nu ook handgestoken  of handgesneden houtraspen. Tandje voor tandje wordt er daadwerkelijk ingesneden. Dat geeft een wat onregelmatig patroon met ongelooflijk scherpe punten. Wij stonden er aanvankelijk wat sceptisch tegenover maar eerlijkheid gebied te zeggen dat het resultaat met deze raspen fenomenaal is. U kunt hier een review op youtube zien  en onder de foto staan nog meer foto's van de rasp. De raspen zijn er alleen in halfronde uitvoering met een platte kant en een ronde kant. Dat is ook de meest gebruikte en diegeen die u in de praktijk het meeste zult gebruiken. De handgestoken raspen zijn er in grof, medium en fijn.