3-xx new premium - detail

Premium schaven

Een houten schaaf in premium uitvoering voor de allerhoogste kwaliteit

De premium schaven van Pinie laten zich het beste omschrijven als: de hoogste kwaliteit in houten schaven. Dat geldt voor de superieure houtafwerking van het blokals ook voor de uitmuntende staal kwaliteit van het mes en de eventuele keerbeitel. De sponningschaven hebben een verstelbare bek die door middel van een messing draaiknop groter of kleiner kan worden gezet. De spie van de andere schaven hoeft er niet in te worden gehamerd, maar kan met een messing stelschroef vast worden gedraaid. De hamer knop op de kop van het schaafblok kan hierdoor achterwege blijven. De beitel is met een fijnverstelling loepzuiver af te stellen. Er hoeft dus niet op de beitel te worden geklopt om de juiste diepte krijgen. Klik hier voor tips and tricks over houten schaven!
!

Jointersplane Rijschaaf P6-6060 P/P

Rijschaaf of jointersplane premium Niet leverbaar
Werkelijk schitterende rijschaaf voor het schaven van grotere lengtes....

Scrubplane Premium 1-36 p/p

Houten scrubplane of schropschaaf
De schrobzaag of scrubplane is vaak de eerste schaaf die wordt gebruikt bij grote oneffenheden.De schaaf is smal 36mm brede beitel, heeft een grote bek en de beitel is met een radius geslepen en staat dus rond. Hij is bedoeld om veel hout af te nemen en trekt groeven die kunnen worden weggewerkt met achtereenvolgens de bankschaaf, de jackplane en de smoothingplane als het nog strakker moet. De schaaf is gemaakt van beuken met een haagbeuken zool. De keg wordt vastgezet met een schoef en de diepte verstelling gaat ook met een schroef. De lengte van de schaaf is eveneens 240 mm, maar de breedte is slechts 54 mm De hoek van het bed is 45 graden. Je kunt de beitel ook omdraaien en dan krijg je een hoek van 75 graden. Dit wordt veel gedaan bij het schaven van harde houtsoorten.

Jackplane Premium 3-48 P/P

Houten jackplane
De zogenaamde 'jackplane' is voor het fijnere werk. Het is een schaaf om het hout na het gebruiken van een bankschaaf verder te bewerken. De jackplane heeft een keerbeitel om de krul beter mee te kunnen afvoeren. De schaaf is van beuken met een veel hardere haagbeuken zool. De keg wordt er in vastgezet met de stelschroef en de beitel heeft een precisie verstelling aan de bovenkant. De afmetingen zijn hetzelfde als de afmetingen van de benchplane.

Smoothingplane Premium 3a-48 P/P

Houten smoothing plane of zoetschaaf Weer beperkt leverbaar!
De smoothingplane komt als laatse aan de beurt. Met deze schaaf is het de bedoeling het werk de laatste perfectie te geven. De beitel met keerbeitel staat onder een hoek van 49 graden in het huis in plaats van de gebruikelijke 45 graden als bij de benchplane en de jackplane. Ook deze schaaf is gemaakt van beuken met een haagbeuken zool. De afmetingen zijn identiek aan de bovengenoemde schaven.

Bench plane Premium 2-48 PP

Houten 'benchplane' of bankschaaf
De benchplane of bankschaaf wordt gebruikt voor medium fijn werk. Hij wordt vaag gebruikt nadat een 'scrubplane' of schrobschaaf is gebruikt. De bankschaaf heeft geen keerbeitel en dus en vlak en haaks mes. Deze premium schaaf is netjes afgewerkt en gemaakt van beuken met een haagbeuken harde zool. De keg of spie wordt er niet op zijn plaats ingetikt met een hamer maar kan worden vastgezet met een messing stelschroef. Ook de beitel is fijn af te stellen met een messing stelschroef De afmetingen zijn: 240 mm lang en 65 mm breed. De premium beitel heeft een breedte van 48 mm

Sponningschaaf Premium 10-30 PP

Houten sponningschaaf of Rabbet plane 10-30 PP
Deze premium sponningschaaf heeft een rechte beitel en een keerbeitel. De breedte is 30 mm DE bek is verstelbaar met een messing stelknop. De snijhoek is 45 graden

Sponningschaaf schuin Premium

Sponningschaaf of rabbetplane met schuine beitel
Deze sponningschaaf met een breedte van 21 of 24 mm is voorzien van een schuine beitel. Dat snijdt beter dan een rechte, maar deze heeft geen keerbeitel. De krul wordt via de zijkant afgevoerd.

Houten kist voor schaven

Zware houten jubileum box
Deze kist is gemaakt van massief beuken en CNC gefreesd op maat van de premium scrup, jack, smoothing en bench schaven. De schaaf is hierin perfect op te bergen en voorkomt zo dat ie bot wordt.

Premium houten schaaf met de kwaliteit van vroeger