2013-01-13 16.28.48

Houtdraaibeitels

Narex houtdraaibeitels in mini formaat en in professional HSS formaat

Ook voor de houtdraaier biedt Narex een aantal hele leuke stukken gereedschap. Er zijn draaibeitels voor de miniatuurtjes draaier (die komen later in de collectie)  maar ook voor het wat grotere werk is er voldoende te halen. Tenslotte is er een beginnersset met een gemiddelde grootte.

De professional serie is gemaakt van HSS oftewel High Speed Steel. Hoewel de beitels zelf niet snel ronddraaien zoals dat bijvoorbeeld bij boren wel het geval is, draait het werkstuk natuurlijk wél heel snel. Door de snelheid wordt warmte ontwikkeld. Het gereedschap wordt daardoor bot. Gereedschap van HSS heeft een veel langere standtijd en blijft dus langer scherp.

De Narex houtdraaibeitels professional HSS zijn meestal nog voordeliger dan houtdraaibeitels van andere merken in de gereedschapstaal uitvoering. Om de prijs hoeft u het dus niet te laten...

!

Narex houtdraaibeitels standard

Een hele mooie startersset voor de beginnende houtdraaier met zes draaibeitels
Deze set bevat alle nodige beitels die een beginnend houtdraaier zich kan wensen. Wanneer u op de foto klikt zult u daar de inhoud van deze prachtige kist aantreffen. Deze beitels zijn echter uitgevoerd met een licht hecht, de beitels in de set zijn uitgevoerd met een donker gebeitste hecht. Het staal is gereedschapsstaal met een goede standtijd. De totale lengte van deze beitels is 345 mm.

Narex spindel guts HSS

Narex spindel guts uit de professional serie HSS
De spindel guts of "spindle gouge" wordt voornamelijk gebruikt voor houtdraaien tussen de centers. Hij kan ook worden voorzien van een vingernagel profiel met de slijpmachine en kan dan ook worden gebruikt voor detaillering. De dikte is rond 13 mm, de lengte is 465 mm

Narex schuine beitel HSS

Narex schuine houtdraaibeitel uit de professional line HSS
Met een schuine draaibeitel of "skew chisel" kun je met enige handigheid mooi snijdend draaien. Schuren is daardoor een veel minder grote klus geworden. Het werk wordt strak afgewerkt. Lengte 465 mm met fijn beuken hecht. Breedte 18 mm en dikte 4 mm. Zowel links als rechtshandig te gebruiken.

Narex schuine beitel HSS rechts

Narex schuine beitel voor rechtshandig gebruik HSS Professional
Deze skew chisel is alleen rechtshandig te gebruiken.

Narex schuine beitel HSS links

Schuine beitel voor linkshandig gebruik HSS professional
Narex linkshandige skew chisel

Narex rechte beitel HSS

Narex rechte beitel HSSprofessional
Een rechte beitel, haaks afgekort met een schuine hoek van ca 30 graden. Je zou hem als rechte schraper kunnen gebruiken

Narex schaaldraaiguts HSS

Narex schaaldraaiguts uit de professional serie HSS

Niet leverbaar!

De schaaldraaiguts wordt vooral gebruikt bij het uithollen van schalen. Hij moet  daarom voldoende dik zijn om de krachten aan te kunnen. De dikte is 13 mm en dat is ruim voldoende voor de meeste schalen. Vergeleken met een spindel guts is de schaaldraaiguts of "bowl gouge" dieper ingesneden. De lengte is 465 mm

Narex super flute gouge HSS

Narex super flute gouge HSS professional
De fluitguts is een schaaldraaiguts, maar iets breder geprofileerd en minder 'puntig'.

Narex rondneusschraper HSS Rechts

Narex rondneusschraper uit de professional serie HSS
De rondneusschraper wordt gebruikt om het werk glad af te werken en alle sporen von voorgaande bewerkingen glad te schrapen. Daarna kan worden geschuurd.  Het scherpe deel zit aan de voorkant, maar ook aan de zijkant.  De engels term is "scraperl". Deze houtdraaibeitel is van HSS en blijft dus langer scherp dan gewoon gereedschapstaal. Lengte 465 mm, breedte 18 mm en dikte 4 mm.

Narex rondneusschraper HSS Links

Narex rondneusschraper uit de professional serie HSS Links
De rondneusschraper wordt gebruikt om het werk glad af te werken en alle sporen von voorgaande bewerkingen glad te schrapen. Daarna kan worden geschuurd.  Het scherpe deel zit aan de voorkant, maar ook aan de zijkant.  De engels term is "scraperl". Deze houtdraaibeitel is van HSS en blijft dus langer scherp dan gewoon gereedschapstaal. Lengte 465 mm, breedte 18 mm en dikte 4 mm.

Narex rondneusschraper HSS

Rondneusschraper voor de fijne afwerking
Een rondneusschraper voor de fijne afwerking van een werkstuk.

Narex afsteekbeitel HSS

Narex afsteekbeitel uit de professional serie HSS
De afsteekbeitel wordt gebruikt om werk dat klaar is af te steken van het resthout. Soms wordt ie ook gebruikt om kleine vormgeving toe te passen zoals bij een ring (groef) rondom een schaal. De engels term is "parting tool". Deze houtdraaibeitel is van HSS en blijft dus langer scherp dan gewoon gereedschapstaal. Lengte 465 mm, breedte 18 mm en dikte 4 mm.

Narexafruwguts 3/4 inch

Narex houtdraaiguts HSS professional
Een 19 mm afruwguts ofwel 3/4 inch roughing gouge. Bedoeld om vierkant hout zijn ronding te geven waarna verder kan worden gewerkt met detailering.

Narex afruw guts HSS 1 1/4 inch

Narex houtdraaiguts uit de professional line HSS
31 mm ofwel 1 1/4 inch HSS afruwguts of "roughing gouge" zoals de Engelsen hem noemen, om van een vierkant stuk hout een cylindervorm te draaien. De overall lengte is 640 mm. De hecht is van beuken, extra lang en ligt prettig in de hand door de ergonomische greep.